Bodytec is een populaire manier om uiterst effectief te trainen. Een workout duurt slechts 20 minuten waardoor het in ieder zijn schema past. Er wordt gewerkt met elektroden om je spieren extra te stimuleren. Maar wat is bodytec nou eigenlijk en wat kan je er van verwachten?

Wat is bodytec?

Bodytec is een training dat is gebaseerd op EMS. EMS staat voor electro muscle stimulation. Voorheen werd het vooral gebruikt tijdens een revalidatie maar wordt nu ingezet als alternatieve manier van sporten. Je zult een speciaal vest aan krijgen dat is voorzien van elektroden. Deze worden aangesloten op een machine die jouw spieren telkens stimuleert met elektrische impulsen. Hierdoor kun je extra effectief trainen en worden doelen zoals afvallen sneller behaald. Het is ook niet zo vermoeiend als een normale work-out.

Wat kan ik verwachten?

Als je een afspraak hebt gemaakt voor een bodytec training zal jouw personal trainer klaar staan wanneer je binnenkomt. Er zal speciale onderkleding worden aangeboden die je mag gaan aantrekken. Vervolgens komt daar een elektroden vest overheen dat wordt aangesloten op de machine. Je kunt je eigen schoeisel meenemen.

De workout duurt twintig minuten. Je zult diverse oefeningen uitvoeren die worden voorgedaan door jouw personal trainer. Na een aantal seconden zul je geprikkeld worden door de elektroden. Je kunt zelf aangeven hoeveel prikkels je fijn vindt zodat daar de training op kan worden afgesteld. Tijdens de training zul je geen pijn ervaren. Het kan enkel een tintelend gevoel geven, maar meer dan dat is het niet.

Een persoonlijk trainingsplan

Omdat iedereen natuurlijk een ander doel heeft, zal de personal trainer samen met jou om de tafel gaan zitten om een persoonlijk trainingsplan te bespreken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij je wilt focussen op spiergroei, of dat je wilt afvallen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je je aandacht wilt richten op een bepaald gebied. Je buik wellicht, of je benen of je rug. Er zal goed worden geluisterd naar je wensen zodat er een effectief plan kan worden samengesteld. Eventuele blessures die je hebt, of had worden ook besproken.