Categories:

Je bent natuurlijk op onze blog terecht gekomen omdat je een liefhebber bent van sporten. Sporten gaat uiteraard hand in hand met een gezond leven, maar met alleen sporten ben je er nog niet. Er zijn namelijk nog tal van andere factoren die van grote invloed zijn op het hebben van een gezond leven. Omdat we in deze blog normaliter de sport-aspecten uitlichten willen we je in deze blog juist meenemen in de andere factoren die van invloed zijn op een gezond leven!

Huidverzorging

Om de huid er zo gezond mogelijk uit te laten zien dien je deze op de juiste manier te verzorgen. Een uitgedroogde, beschadigde of verkleurde huid zijn namelijk niet goed voor de uitstraling van de huid. Wanneer je merkt dat je last hebt van een droge huid kun je deze behandelen met verschillende oliën. Een bekend voorbeeld hiervan is de rozenbottelolie. Deze hydrateert de huid niet alleen maar ‘verheldert’ de huid ook. Daarnaast kan een beschadigde huid een flinke impact hebben op je zelfvertrouwen. Denk hierbij aan littekens, striae en andere oneffenheden op de huid. Een goede manier om deze te verzorgen is middels arganolie. Deze olie kan de huid verjongen en hiermee de beschadigingen (deels) doen verdwijnen!

Eetpatroon

Jouw eetpatroon is van enorme invloed op de gezondheid van jouw lichaam. Waar het verzorgen van de huid en sporten vaak positieve dingen met het lichaam doen, is het eetpatroon verantwoordelijk voor hetgeen dat het lichaam binnengaat. Al is jouw verzorging nog zo goed, als je het verkeerde eten consumeert zal je nooit volledig gezond worden. Probeer daarom voordat je überhaupt bezig gaat met de verzorging van jezelf je te verdiepen in gezond eten en een gezond eetpatroon. Dit is namelijk de basis van een gezonder leven en hier dient te allen tijde rekening mee gehouden te worden.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.