Categories:

Bij veel mensen zie je de fitness hoelahoep nog niet in hun workout. Dit is echt heel goed voor het verbranden van calorieën. Het is tevens nog een leuke manier van sporten. Het voordeel van een fitness hoelahoep is dat je er gemakkelijk calorieën mee kan verbranden. Hoelahoepen heeft een positieve werking op jouw lichaam. Dus wil jij ook een sport hoelahoep kopen? Bij Hoelahoepfitness heb je hoelahoeps van goede kwaliteit en je kan ze steeds meer uitbreiden door er zwaardere gewichten aan te doen. Vraag jij je nou af hoe een hoelahoep werkt? Lees dan vooral dit artikel verder!

De juiste bewegingen bij het hoelahoepen

Veel mensen denken dat het simpel is en dat je alleen maar rondje moet maken met je heupen. Dat is niet zo. De juiste bewegingen vergen meer energie. Je moet met jouw heupen naar voren en achteren doen en dat in een ronde beweging. Je kan de hoepel ook met je heupen sturen. Let ook op je knieën. Wil je weten of je het goed doet? Kijk dan naar een spiegel en kijk na of je de juiste bewegingen maakt. Je houding is ook belangrijk tijdens het hoelahoepen. Houd je knieën gelijk met je tenen. Houd je knieën recht en dan moet het goed komen. Liever de knieën iets naar buiten gericht, dan dat ze naar binnen staan. Nu je de houdingen en bewegingen weet, is het ook van belang om te weten op welke hoogte de hoelahoep moet. Hou de hoelahoep op navelhoogte. Net boven de rand van je broek. Wil je gaan beginnen met hoelahoepen, dan is het van belang dat je de hoelahoep een slinger geeft, zodat die al wat vaart heeft. Zo zal het allemaal makkelijker gaan. Het kan in het begin nog voorkomen dat de hoelahoep naar beneden zakt. Dan moet je niet opgeven en doorgaan. Je kan het hoelahoepen ook doen met je knieën. Dit is voor sommige makkelijker. Het voordeel aan hoelahoepen is dat je het overal kan doen. Het moet niet perse buiten. Zo kan je ook sporten tijdens de minder lekkere dagen.

Hoe lang moet je hoelahoepen?

Er is niet echt een bepaalde tijd hoe lang je moet hoelahoepen. Voor de beginners zal het hoelahoepen nog wel zwaar zijn in het begin. Daarom is het belangrijk dat je dit langzaam opbouwt. Ook zullen de beginners vaak in het begin merken, dat de fitness hoelahoep pijn kan doen. Het kan zijn dat je blauwe plekken er van krijgt rond de heupen en taille. Begin daarom rustig aan en bouw dit op. Na een tijdje zal je lichaam dit anders ervaren en zal je geen blauwe plekken meer krijgen.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *