Categories:

Wanneer je nieuwe sportkleding hebt gekocht wil je dat deze kleding zo lang mogelijk mooi blijft. Er zijn verschillende dingen die je juist wel of niet moet doen om jouw sportkleding in een zo goed mogelijke conditie te behouden. Dat je een wit voetbalshirt nooit bij rode voetbalsokken moet wassen is iets wat je waarschijnlijk wel weet, maar wist je ook dat je er niet goed aan doet wanneer je jouw donkere sportkleding buiten laat drogen? Wij hebben een aantal prettige tips op een rijtje gezet in dit artikel zodat jij jouw sportkleding zo mooi mogelijk houdt tijdens het wassen. Lees snel onze wastips voor sportkleding:

1.Wassen van sportkleding doe je volgens het sportprogramma

Wist je dat veel wasmachines een sportkledingprogramma hebben? Je doet er goed aan om jouw sportkleding volgens dit programma te wassen. De kleding wordt op een niet te hoge temperatuur toch goed gereinigd zodat het heerlijk fris en schoon is. Geen nare luchtjes en de kleding zal met dit programma zijn vorm en maat behouden. Het scheelt daarnaast een hoop water en de levensduur van de kleding gaat langer mee. Een echte win-win situatie!

2. Doe een kleurdoekje bij bonte sportkleding

Sportkleding kan uit bonte kleuren bestaan. Dit is uiteraard niet zonder reden. Bonte kleding valt goed op en sportkleding die gesponsord wordt, bestaat vaak uit bonte kleuren. Hier heeft onder andere de sponsor een groot voordeel van. Maar ook wanneer je sport in kleding die niet gesponsord is, is het dragen van bonte sportkleding een aanrader. Wanneer je bijvoorbeeld graag hardloopt, weet je zeker dat je goed opvalt tijdens je run. Verkeer merkt je beter op wanneer je bonte kleding draagt.

Om je sportkleding de mooie kleur te laten behouden én ervoor te zorgen dat de kleuren niet in elkaar zullen overlopen tijdens een wasbeurt, kan het erg verstandig zijn om zo’n kleurdoekje bij in de wasmachine te gooien. Wassen van sportkleding is belangrijk voor de hygiëne, maar je wilt het ook mooi houden. Zo’n doekje kun je ook wel een wonderdoekje noemen. Het doekje werkt namelijk als een magneet aan de kleur die wordt afgegeven van de kleding. Daarnaast doe je er uiteraard verstandig aan om de kleuren zo goed mogelijk bij elkaar te sorteren.

3. Was sportkleding altijd binnenstebuiten

Je wilt uiteraard graag dat je sportkleding de mooie kleur behoudt die het heeft zoals je het hebt aangeschaft. Je kent het vast: de zwarte broek is na een aantal wasbeurten niet meer zo intens zwart. Doodzonde! Wassen van sportkleding doe je daarom altijd binnenstebuiten zodat de kleuren minder kans hebben om te vervagen. Zo behoudt jouw nieuwe sportkleding zijn kleur langer.

4. Doe jouw sportkleding nooit en te nimmer in de droger

Wanneer je kleding in de droger stopt, bestaat de kans dat je kleding in de droger zal krimpen. Dit geldt ook voor sportkleding. Daarnaast kan het gebruik van een droger ook de materialen van de handdoeken aantasten. Zonde! Je kunt je sportkleding beter laten drogen aan een droogrek.

5. Laat je sportkleding nooit in de zon drogen

Veel mensen laten hun kleding graag buiten drogen. Niet zo vreemd, het wasgoed is snel droog en het ruikt heerlijk fris. Toch doe je er verstandig aan om je sportkleding niet in de zon te laten drogen. De kleuren kunnen namelijk intens verbleken. Ontzettend jammer. Hang daarom je sportkleding in de schaduw of aan een droogrek in huis. Is dit geen optie? Zorg dan altijd dat je de kleding binnenstebuiten droogt. Witte sportkleding kun je daarentegen prima buiten laten drogen. Maar let

wel op dat je niet te veel vogels over je tuin hebt vliegen. Je wilt geen vogelpoep op dat spierwitte broekje terugvinden.

6. Rits dicht tijdens het wassen van sportkleding

Of het nu gaat om je trainingsbroek, trui of vest, zorg ervoor dat kledingstukken waar een rits in zit, altijd dichtgeritst zijn wanneer je ze gaat wassen. Wanneer je dit niet doet bestaat de kans dat andere kledingstukken beschadigd raken. Dit wil je niet, daarom doe je vanaf nu altijd de rits dicht tijdens het wassen!

7. Sportkleding strijk je niet!

Sportkleding kopen doe je omdat je lang van je sportkleding wilt genieten wanneer je jouw sport uitoefent. Strijk sportkleding nooit met een strijkbout. Je doet er verstandig aan om stomer te gebruiken of je kleding gewoon even in de badkamer te hangen wanneer jij geniet van een warme douche. Zo voorkom je brandgaten in je nieuwe sportkleding!

Ben je nu nog op zoek naar nieuwe dames sportkleding, heren sportkleding of kleding tijdens het sporten voor de kids? Wist je dat sportkleding kopen online in een mum van tijd gebeurd is? Veel succes en houdt onze tips in acht om lang van je sportkleding te kunnen genieten!

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *