ongelukken in sportschool

Categories:

Ongelukken in de sportschool kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld wanneer apparatuur kapot is of als iemand niet oplet tijdens het sporten. Je kunt aan allerlei dingen denken. Iemand die een kettlebell uit zijn of haar handen gooit, iemand die niet op de mensen om zich heen let bij het gebruik van een stang met gewichten of wanneer je hand tussen de gewichten van een apparaat komt doordat een kabel breekt. Bewust iemand verwonden in de sportschool zal doorgaans niet gebeuren, maar toch kun je letselschade oplopen. Misschien vraag je je nu af: wat is letselschade? Een meer uitgebreid antwoord kun je krijgen door een juristenkantoor te bezoeken. Maar we leggen het toch kort voor je uit.

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die je oploopt door zo’n ongeluk in een sportschool. Er wordt onderscheid gemaakt tussen lichte en ernstige letselschade. Het zal bij ongelukken in de sportschool doorgaans over lichte letselschade gaan. Hoewel bijvoorbeeld hoofdletsel wel onder ernstige letselschade valt en dat natuurlijk ook een mogelijkheid is. Bijvoorbeeld wanneer je een gewicht, in welke vorm dan ook, op je hoofd krijgt. Als er letselschade is, kun je door een jurist in te schakelen misschien schadevergoeding krijgen. Die vergoeding moet dan betaald worden door bijvoorbeeld de sportschool of degene die de schade heeft veroorzaakt.

Schadevergoeding

Zo’n schadevergoeding krijg je niet zomaar. Letselschade in de sportschool kan van alles zijn, maar voor blauwe plekken hoef je doorgaans niet naar de dokter en word je ook niet beperkt in je dagelijkse bezigheden. Als je een bot breekt, doordat een apparaat in de sportschool kapot gaat bijvoorbeeld, zit je wel met kosten. Een enkelvoudige botbreuk herstelt meestal wel goed, maar je kunt wel een schadevergoeding claimen van de sportschool. Schadevergoeding heeft niet alleen met medische kosten te maken. Als je door je letsel je werk niet kunt uitvoeren, kan schadevergoeding ook voor de gemiste inkomsten worden geclaimd.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.