Sapjes

Categories:

Wanneer we sapjes kopen, ga je een heerlijke en plezierige manier om alle voordelen te krijgen die goed zijn voor de gezondheid. Een van de manieren om gezond te leven is door groenten en fruit te consumeren. Niet iedereen kan echter alle soorten groenten en fruit eten. Dit kan zijn omdat ze deze niet lusten of niet gewend zijn om ze te eten. Daarom is het kopen van sap een praktische manier. Het is eenvoudig maar heeft een groot aantal voordelen. Zo kun je nog steeds profiteren van de goedheid van groenten en fruit die je niet direct kunt eten. Uitgeperste groenten en fruit zullen inderdaad hun vezelgehalte verminderen, maar het is nog steeds beter dan ze boven een vuur te verhitten, omdat dan meer vezels, vitamines en andere mineralen verloren gaan. Er zijn veel kant-en-klare sap producten die je op de markt kunt vinden. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten bij het kopen van gezonde sappen.

Kies een sap dat niet alleen gemaakt is van fruit, maar een mix van fruit en groenten

Sapjes

Vruchtensap is populairder dan groentesap. Beide sappen hebben even belangrijke voordelen en voedingsstoffen. Vooral als je groenten en fruit mixt, kun je veel goeds in één drankje krijgen. De reden waarom het beter is om vruchtensap gemengd met groenten te consumeren, is dat zoete vruchten suiker bevatten. Wanneer de vrucht wordt verwerkt tot sap, komen de calorieën in de suiker in de vrucht vrij waardoor vruchtensap een vrij hoog caloriegehalte bevat. Om dit te verhelpen is het toevoegen van groenten aan je fruitsap de juiste manier. Dit komt omdat groenten die rijk zijn aan vezels de calorieën die door vruchtensap worden geproduceerd kunnen compenseren. Naast het mixen van groenten en fruit, kun je ook volkoren granen, noten, melk of yoghurt toevoegen. Om niet verveeld te raken kun je sap kopen in verschillende groente- en fruit varianten. Je zult dus niet alleen elke dag andere geneugten voelen, maar je kunt ook aan alle voedingsbehoeften van het lichaam voldoen.

Kies sappen die biologische groenten en fruit gebruiken

Een ander ding waar je ook op moet letten bij het kopen van sap, is het kiezen van biologische groente- en fruitsappen. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen op planten heeft vaak een negatieve invloed op de gezondheid. Gelukkig zijn veel mensen er inmiddels van op de hoogte, ook producenten die sappen mengen met biologische ingrediënten. Je kunt dus optimaal profiteren van de voordelen en goedheid van het sap zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de negatieve impact.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *